Върнете се в началото

Подробности за актуализациите на защитата на Microsoft в априлския патрон във вторник

Patch Вторник е името, дадено на ден всеки месец, че Microsoft освобождава сигурността и други лепенки за своите операционни системи и друг софтуер.

Patch Tuesday е винаги вторият вторник на всеки месец, а по-скоро се нарича " Update" вторник .

Актуализациите, които не са свързани със сигурността на Microsoft Office, обикновено се появяват в първия вторник на всеки месец и актуализациите на фърмуера за повърхностните устройства на Microsoft на третия вторник на всеки месец.

Забележка: Повечето потребители на Windows ще получат повече от една Patch сряда, защото те са подканени да инсталират или да забележат инсталирането на актуализациите, изтеглени чрез Windows Update във вторник вечер или сряда сутрин.

Някои половин шеговито се отнасят до деня след Patch Tuesday като Crash Wednesday , позовавайки се на проблемите, които понякога придружават компютъра, след като са инсталирани кръпките (честно, това се случва рядко ).

Последно попадение във вторник: 10 април 2018 г.

Последният вторник на Patch беше на 10 април 2018 г. и се състоеше от 50 отделни актуализации на защитата, коригиращи 66 уникални проблема в операционните системи Microsoft Windows и друг софтуер на Microsoft.

Следващият пълен вторник ще бъде на 8 май 2018 г.

Важно: Ако в момента използвате Windows 8.1, но все още не сте приложили пакета за обновяване на Windows 8.1 или Windows 8.1, трябва да го направите, за да продължите да получавате тези важни корекции за сигурност!

Вижте моята версия 8.1 за актуализация на Windows за повече информация за това какво е това и как да надстроите или как да изтеглите Windows 10 за повече за това надстройване.

Какво правят тези актуализации в четвъртък?

Тези кръпки от Microsoft актуализират няколко отделни файла, участващи в създаването на Windows и други софтуерни програми на Microsoft.

Тези файлове са били определени от Майкрософт да има проблеми със сигурността, което означава, че те имат "бъгове", които биха могли да осигурят средство да направите нещо злонамерено на вашия компютър без ваше знание.

Как да разбера дали имам нужда от тези актуализации за сигурност?

Нуждаете се от тези актуализации, ако използвате поддържано издание на операционни системи на Microsoft, 32-битова или 64-битова. Това включва Windows 10 , Windows 8 (както и Windows 8.1 ) и Windows 7 , както и поддържаните сървърни версии на Windows.

Вижте таблицата в долната част на тази статия за пълен списък на продуктите, получаващи актуализации този месец.

Някои актуализации поправя толкова сериозни проблеми, че в определени ситуации може да е възможно отдалечен достъп до вашия компютър без ваше разрешение. Тези въпроси са класифицирани като критични , докато повечето други са по-малко сериозни и класифицирани като важни , умерени или ниски .

Вижте Системата за оценяване на степента на тежест на Microsoft Security Bulletin за повече информация относно тези класификации и забележките за изданието за актуализации на актуализациите от април 2018 г. за много кратко резюме на Microsoft за събирането на актуализации за сигурността този месец.

Забележка: Windows XP и Windows Vista вече не се поддържат от Microsoft, така че вече не получават корекции за сигурност. Поддръжката на Windows Vista приключи на 11 април 2017 г., а поддръжката на Windows XP приключи на 8 април 2014 г.

В случай, че сте любопитни: поддръжката на Windows 7 завършва на 14 януари 2020 г., а поддръжката на Windows 8 завършва на 10 януари 2023 г. Поддръжката на Windows 10 е планирана да приключи на 14 октомври 2025 г., но се очаква да бъде разширена като бъдещи повторения Windows 10 се освобождават.

Има ли някакви актуализации без сигурност?

Да, известен брой актуализации, които не са защитени, се предоставят за всички поддържани версии на Windows, включително, както обикновено, актуализирането на този месец на инструмента за премахване на злонамерен софтуер на Windows.

Също така, повърхностните таблети на Microsoft обикновено получават актуализации на драйвери и / или фърмуер на Patch Tuesday. Можете да получите всички подробности за тези актуализации от страницата "История на актуализацията на повърхността" на Microsoft. Отделни актуализации са налични за устройствата Surface Studio, Surface Book, Surface Book 2, Surface Pro, Surface Pro 4, Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 2, Surface Pro, Surface 2 и Surface RT.

Може да има и актуализации, които не са защитени, този месец за софтуер на Microsoft, различен от Windows. За подробности вижте информацията за актуализациите, която не е свързана със сигурността в секцията по-долу.

Изтеглете актуализациите на плен на вторник

В повечето ситуации най-добрият начин за изтегляне на кръпки във вторник е чрез Windows Update. Ще бъдат изброени само необходимите актуализации и, освен ако не сте конфигурирали Windows Update по друг начин, ще се изтеглят и инсталират автоматично.

Вижте Как мога да инсталирам актуализации на Windows? ако сте нови в това или имате нужда от помощ.

Най-често можете да намерите връзки към всички актуализации на Microsoft Office, които не са за сигурност, в блога на Microsoft Office Updates.

Забележка: Обикновено актуализациите за потребителите не са достъпни за индивидуална инсталация. Когато са, или сте потребител на бизнес или предприятие, моля, знайте, че повечето от тези изтегляния се предлагат в 32-битови или 64-битови версии. Вижте Имате ли 32-битови или 64-битови Windows? ако не сте сигурни кои изтегляния да изберете.

Проблем в вторник

Докато актуализациите от Microsoft рядко водят до широки проблеми със самия Windows, те често причиняват специфични проблеми със софтуер или драйвери, предоставени от други компании.

Ако още не сте инсталирали тези кръпки, моля, вижте Как да предотвратите обновяването на Windows от срив на вашия компютър за редица превантивни мерки, които трябва да предприемете, преди да приложите тези актуализации, включително деактивиране на напълно автоматични актуализации.

Ако имате проблеми след Patch вторник или по време на или след инсталирането на която и да е актуализация на Windows:

Вижте "Често задавани въпроси за актуализации на Windows & Patch" за отговори на други често срещани въпроси, включително "Изпробва ли Microsoft тези актуализации, преди да ги изтласкат?" и "Защо Microsoft не е решил проблема, причинен от актуализацията на моя компютър ?!"

Кръпката вторник и Windows 10

Microsoft публично коментира, че след като започне с Windows 10, те вече няма да бутат актуализации единствено на Patch Tuesday, вместо да ги тласкат по-често, което по същество завършва напълно идеята за Patch Tuesday .

Макар че тази промяна се отнася както за актуализации на защитата, така и за актуализации, които не са свързани със сигурността, и Microsoft явно актуализира Windows 10 извън Patch вторник, досега все още изглежда, че натискат по-голямата част от актуализациите в най-новата си операционна система на Patch Tuesday.

Още помощ с Patch вторник април 2018

Да попаднеш в неприятности по време на или след априлския кръг? Преминете към Facebook и остави нов коментар на публикацията ми:

Patch Вторник Проблеми: април 2018 [Facebook]

Не забравяйте да ми кажете точно какво се случва, каква версия на Windows използвате и какви грешки виждате и с радост ще ви помогна.

Ако се нуждаете от помощ при проблем с компютъра, но не става въпрос за проблем, който сте заобиколили във вторник на Microsoft за корекция, вижте моята страница " Получаване на повече помощ " за информация относно свързването с мен за лична помощ.

Пълен списък на продуктите, засегнати от април 2018 Patch вторник

Следните продукти получават сигурна връзка от този вид:

Adobe Flash Player
ChakraCore
Excel Services
Internet Explorer 10
Internet Explorer 11
Internet Explorer 9
Microsoft Edge
Microsoft Excel 2016 Click-to-Run (C2R) за 32-битови издания
Microsoft Excel 2016 Click-to-Run (C2R) за 64-битови издания
Microsoft Excel 2007 Service Pack 3
Microsoft Excel 2010 Service Pack 2 (32-битови издания)
Microsoft Excel 2010 Service Pack 2 (64-битови издания)
Microsoft Excel 2013 RT Service Pack 1
Microsoft Excel 2013 Service Pack 1 (32-битови издания)
Microsoft Excel 2013 Service Pack 1 (64-битови издания)
Microsoft Excel 2016 (32-битово издание)
Microsoft Excel 2016 (64-битово издание)
Microsoft Excel Viewer 2007 Service Pack 3
Microsoft Office 2010 Service Pack 2 (32-битови издания)
Microsoft Office 2010 Service Pack 2 (64-битови издания)
Microsoft Office 2013 RT Service Pack 1
Microsoft Office 2013 Service Pack 1 (32-битови издания)
Microsoft Office 2013 Service Pack 1 (64-битови издания)
Microsoft Office 2016 (32-битово издание)
Microsoft Office 2016 (64-битово издание)
Microsoft Office 2016 Click-to-Run (C2R) за 32-битови издания
Microsoft Office 2016 Click-to-Run (C2R) за 64-битови издания
Microsoft Office 2016 за Mac
Пакет за съвместимост на
Microsoft Office Web Apps 2010 Service Pack 2
Microsoft Office Web Apps Server 2013 Service Pack 1
Microsoft SharePoint Enterprise Server 2013 Service Pack 1
Microsoft SharePoint Enterprise Server 2016
Microsoft SharePoint Server 2010 Service Pack 2
Microsoft SharePoint Server 2013 Service Pack 1
Microsoft Visual Studio 2010 Service Pack 1
Microsoft Visual Studio 2012 Update 5
Microsoft Visual Studio 2013 Update 5
Microsoft Visual Studio 2015 Актуализация 3
Microsoft Visual Studio 2017
Microsoft Visual Studio 2017 Версия 15.6.6
Microsoft Visual Studio 2017 Версия 15.7 Преглед
Безжична клавиатура на Microsoft 850
Microsoft Word 2007 Service Pack 3
Microsoft Word 2010 Service Pack 2 (32-битови издания)
Microsoft Word 2010 Service Pack 2 (64-битови издания)
Microsoft Word 2013 RT Service Pack 1
Microsoft Word 2013 Service Pack 1 (32-битови издания)
Microsoft Word 2013 Service Pack 1 (64-битови издания)
Microsoft Word 2016 (32-битово издание)
Microsoft Word 2016 (64-битово издание)
Windows 10 за 32-битови системи
Windows 10 за x64-базирани системи
Windows 10 Версия 1511 за 32-битови системи
Windows 10 Версия 1511 за x64 базирани системи
Windows 10 Версия 1607 за 32-битови системи
Windows 10 Версия 1607 за x64-базирани системи
Windows 10 Версия 1703 за 32-битови системи
Windows 10 Версия 1703 за x64-базирани системи
Windows 10 Версия 1709 за 32-битови системи
Windows 10 Версия 1709 за 64-базирани системи
Windows 7 за 32-битови системи Service Pack 1
Windows 7 за x64 базирани системи Service Pack 1
Windows 8.1 за 32-битови системи
Windows 8.1 за x64-базирани системи
Windows RT 8.1
Windows Server 2008 за 32-битови системи Service Pack 2
Windows Server 2008 за 32-битови системи Service Pack 2 (сървърна инсталация)
Windows Server 2008 за Itanium-базирани системи Service Pack 2
Windows Server 2008 за x64 базирани системи Service Pack 2
Windows Server 2008 за x64 базирани системи Service Pack 2 (сървърна инсталация Core)
Windows Server 2008 R2 за Itanium-базирани системи Service Pack 1
Windows Server 2008 R2 за системи, базирани на x64, Service Pack 1
Windows Server 2008 R2 за базирани на x64 системи Service Pack 1 (сървърна инсталация Core)
Windows Server 2012
Windows Server 2012 (сървърна инсталация)
Windows Server 2012 R2
Windows Server 2012 R2 (инсталиране на сървърен сървър)
Windows Server 2016
Windows Server 2016 (инсталиране на сървърен сървър)
Windows Server, версия 1709 (инсталиране на сървърни сървъри)
Услуги за автоматизация на Word

Можете да видите пълния списък по-горе, заедно със свързаните с него статии на KB и подробности за уязвимостта на сигурността, на страницата на Microsoft за актуализиране на защитата.