Макроси в Gmail: преглед на скрипт Greasemonkey

Макросите в Gmail добавят допълнителни и много полезни клавишни комбинации към Gmail, които дори могат да комбинират няколко команди и ви позволяват да избирате етикети, като въвеждате стартови знаци. Възможно е проблемът, че макросите в Gmail работи само с Mozilla Firefox и Greasemonkey, но някои подробности все още могат да работят по-добре в макросите в Gmail.

Плюсове и минуси на Google Макроси

Професионалисти:

Недостатъци:

описание

Преглед на макросите в Gmail

Никога ли не можете да получите достатъчно клавишни комбинации? Gmail има много, но със сигурност - не е достатъчно, нали? С помощта на скриптовите възможности, достъпни в Mozilla Firefox чрез приставката Greasemonkey, Gmail Macros добавя няколко полезни комбинации и подобрява вградените в Gmail.

С макросите в Gmail натискането на "e" архивира имейл без значение къде или какво, например. Още по-добре за преките пътища в Gmail Macros е, че те могат да кондензират множество действия в едно ключово събитие. Натискането на "d", например, отбелязва имейл като прочетен и го архивира наведнъж.

С редактирането на скрипта Greasemonkey можете да персонализирате съществуващите и да дефинирате свои собствени макроси в Gmail, въпреки че това изисква известни познания.

Можете да се възползвате и от най-добрите подобрения в Gmail Macros: избор на етикети и специални пощенски кутии, като напишете имената им. Натиснете "l", за да маркирате съобщение, като използвате макроси на Gmail, и се появява панел, който ви подсказва за името на етикета. Автоматичното попълване от въведеното от вас, макросите в Gmail избира и прилага подходящия етикет незабавно. Можете да отидете на етикети или места като "Входящи" и "Спам" по подобен начин, като натиснете "g".

За Mozilla Firefox, Greasemonkey, Gmail Macros и Gmail, за да играят добре заедно, има възможност да не могат да работят. Но докато го правят, макросите в Gmail работят добре и са много полезни. Когато не го правят, винаги можете да редактирате скрипта.